Mag ik jullie voorstellen aan:

Berend vom Schloss Dankern,

Altijd vrolijk, lief en aanhankelijk. Dat is Berend. Een gouden karakter, lief voor mensen, kinderen en andere honden. Hij is gek op rennen, zwemmen, harde wind en alles wat fladdert. Hij kan soms wat onhandig zijn want hij denkt dat hij een klein hondje is en handelt daar ook naar. Maar hij is toch echt 66 cm hoog. 

Hij waakt ook zoals een Oudduitse Herder hoort te doen. Bezoek wordt netjes door hem aangekondigd en als hij ’s nachts iets hoort wat hij niet kent dan slaat hij aan. Als het bezoek eenmaal binnen is dan is het ook meteen goed en haalt hij zijn speeltjes op.

Berend heeft diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan en luistert goed. We gaan regelmatig met hem praktijkspeuren en dat doet hij vol overgave, met veel lawaai als hij moet wachten tot hij van start mag gaan. 

Berend is een gezonde kerel, hij is dwerggroei- en DM-vrij. Zijn heupen en ellebogen zijn geröntgend en vrij van HD en ED. Er staat dan ook niets in de weg om voor gezonde, vrolijke en aanhankelijke nakomelingen te zorgen.